צילומי ניו בורן

אייקון-תמונה

מתי נכון לצלם ולמה דווקא אז?

צילום ניו בורן

 

צילומי ניובורן newborn, הם צילומים של תינוקות שרק נולדו. נהוג לצלם צילומים מהסוג הזה החל מ 48 שעות מהלידה (באנגלית ניקראים גם Fresh 48) ועד בערך 14 ימים, כאשר לעיתים אפשרי למשוך גם לכיוון 21 ימים.

החשיבות של גיל התינוק בזמן הצילומי ניבורן נובעת מכמה סיבות כאשר המטרה היא להקל עליו כמה שניתן בזמן הצילום. ככל שהתינוק נינוח יותר, מתעורר פחות, הצילומים יזרמו חלק יותר ולכן בהכרח גם יגמרו מהר יותר. אף צלם לא מאחל לאישה אחרי לידה לשבת שעות ארוכות בסטודיו כאשר כל מה שהיא חולמת זה לחזור הביתה. גם התינוק רוצה לחזור הביתה למקום הנוח והמוכר שלו.

לכן חשוב להקל על התינוק כמה שיותר לפני, בזמן ואחרי צילומי ניו בורן.

מה שאתם הולכים לקרוא כאן, נכתב מניסיון של שנים. כל מילה כאן מבחינתי מסמנת טיפה זיעה שנטפה ממני, מההורים ומהתינוקות שצילמתי לאורך השנים. חבקו כל טיפ אל ליבכם, כי הוא יכול לשנות את חווית הצילום עבורכם ועבור התינוק שלכם.

 

צילום תינוקות

אז איך נוכל לעזור לתינוק שרק נולד כאשר הוא בעצמו איננו יודע מה הוא רוצה? הנה כמה סיבות לכך שאת צילומי ניובורן נהוג לצלם סמוך ככל האפשר ללידה.

הסיבה הראשונה היא גמישות הילד. גוף התינוק גמיש מאוד כדי שיוכל לעבור בתעלת הלידה. גמישות זאת הולכת ונעלמת עם הזמן כאשר התינוק נמצא מחוץ לרחם ולאט לאט מחזק את טונוס השרירים שלו.

ככל שהתינוק גמיש יותר, אפשר בקלות יותר להכניס אותו לתנוחות עובריות שמאפיינות כל כך את תמונות הניובורן (לא חשבתם שככה הם נירדמים טבעי נכון?). מכאן נובע כי ככל שהתינוק "בוגר" יותר – כך קשה לו יותר להתכנס לתנוחות הצילום שלנו ופחות יסכים לשתף פעולה. הקו המנחה בצילומי הניובורן היא שהתינוק הוא זה שמחליט על הלך הסשן ולכן אם תנוחה מסויימת לא נעימה לו – אני לא אתעקש איתו ופשוט אעבור הלאה לתנוחה הבאה. אם יש תמונות שחשובות לך מאוד ולא תירצי לוותר עליהן – חשוב להקפיד להגיע לצילומים קרוב ככל האפשר ללידה.

כמובן שלכל כלל יש יוצא מן הכלל.

ישנם ילדים שנולדים כבר עם טונוס שרירים גבוה מאוד והגמישות שלהם היא כמעט אפסית. הם לא מסכימים להתכרבל או להתגמש ומרגישים טיפה נוקשים.

ישנם ילדים שנולדו עם גמישות יתר וגם בגיל חודש יסכימו (אפילו יעדיפו) להתכרבל כי כך הם מרגישים הכי בנח.

צילומי ניובורן

הסיבה השניה לגיל הצעיר של התינוק בזמן צילומי ניובורן היא עומק השינה שלו. ככל שהתינוק צעיר יותר – כך השינה שלו עמוקה יותר. בזמן הצילומים התינוק צריך לישון – לא סתם לישון – לישון שינה מאוד עמוקה. למה? כדי שנוכל להזיז את הידים והרגליים שלו מבלי להעיר, כדי שכל פלאש לא יקפיץ אותו.

ככל שהתינוק צעיר יותר – כך יכנס לשינה עמוקה יותר בקלות יותר מאשר תינוק "בוגר". ישנם תינוקות שקשה להם להירדם במקום זר, עם ריח לא מוכר, לא תמיד בלבוש שהתרגל אליו בימיו הראשונים – כל זה אפשר למנוע בעזרת גילו הצעיר של התינוק.

גם כאן, חשוב לי לציין שלכל כלל – יש יוצא מן הכלל. ישנם תינוקות (ראו להלן שלושת בניי) שנולדים כבר עם אופי. מתקשים להירדם וכשכבר נירדמים – כל סיכה שתיפול בחדר – יקפצו וישאלו מה הפסידו כי הרגישות שלהם לרעש היא גדולה מאוד.

גם לרגישות הזאת יש פיתרון והוא נקרא "רעש לבן". זהו רעש מונוטוני שאני מפעילה בסטודיו כדי שכל מילה שתאמר או כל ציפצוף שישמיע הפלאש – לא יקפיץ את התינוק ויעיר אותו. (וסיבה חשובה נוספת היא שתינוק שנבהל – יכול לקפוץ, דבר אשר יכול לסכן את בטיחותו – אבל זה לפוסט אחר של "איך לשמור על בטיחות התינוק בזמן צילומי ניובורן).

הרעש הלבן גם לנו נשמע כרעש, אבל מהר מאוד נתרגל אליו ונשכח שהוא שם (בסיום הצילומים, תשמע אנחת הקלה כשנבין באיזה רעש ישבנו כמה שעות). אם אתם יכולים להעיד על עצמכם שאתם סובלים מבעיית קשב וריכוז – קחו בחשבון שהרעש יחרפן אתכם! מוזמנים להביא איתכם אטמי אזניים כי את הרעש אנחנו לא מכבים...

הסיבה השלישית היא להקפיד לצלם את התינוק בשעות המוקדמות של הבוקר. שנת התינוקות בשבועות הראשונים לא טובה ואינה רציפה בשעות הלילה כי השעון הפנימי שלהם עדין משובש. לעומת זאת, שעות הבוקר (בערך מ 4 לפנות בוקר עד 12 בצהריים) הן שעות שנחשבות לשעות שינה עמוקות יותר.

לכן, כאשר נקבע את שעות הצילום של צילום ניובורן, תמיד נקבע לשעות הבוקר המוקדמות. אני מנסה להיות ריאלית ולא אבקש מכם להגיע אלי בשעה 6 בבוקר (למרות שחד משמעית זאת השעה הכי טובה לצילום עבור התינוק) במיוחד לאלו שגרים רחוק ממני, אבל כן נקבע לשעה מוקדמת יחסית, באזור 8 או 9 לכל המאוחר.

בהנחה שהתינוק יהיה שקוע בשינה עמוקה עד השעה 11 -12 חשוב שנסיים את הצילומים עד השעה הזאת כי רוב התינוקות יכנסו בשלב זה, לאחר שישנו שינה טובה, לשעת עירות ולפעמים יכולים להישאר ערים גם שעתיים רצוף. אני לא ארצה שנשב סטודיו שעתיים ונחכה שהתינוק ירדם במשך שעתיים ולכן נסיים את הצילומים ברגע שהתינוק יתעורר ויתקשה להירדם (כמובן שבמהלך הסשן אם התינוק יתעורר לאכול – נעצור הכל ונאכיל אותו).

הסיבה הרביעית והאחרונה מיועדת לבנים בלבד = נושא הברית. אם היינו חיים בעולם מושלם, הייתי ממליצה לאימהות לבנים להגיע לצילומים עוד לפני הברית. תינוקות שעוברים ברית מילה ביום ה 8 לחייהם, לרוב יהיו רגישים יותר בימים שלאחר החיתוך ולכן לא נוכל לצלם אותם ב 3-5 ימים שלאחר מכן כדי לאפשר למקום להחלים טיפה. זה מתחבר לכל מה שכתבתי מעלה – ככל שהתינוק יהיה בודר יותר, כל צילומי ניובורן יהיו קשים יותר עבורו, הברית יכולה לעכב את הצילומים אפילו בשבוע – ולכן אם יש לכם את האפשרות, תנסו להגיע לפני החיתוך.

  • שדה זה מיועד למטרות אימות ויש להשאיר אותו ללא שינוי.