צילומי משפחה בים
צילומי משפחה בטבע
איך זה עובד?
אני מצלמת אנשים. עם אנשים כל תמונה היא שונה. אפשר לנסות לביים, אבל אי אפשר לשחזר בדיוק את הפריים הקודם. כל משפחה היא עולם שונה, שאין דומה לו וכך גם בצילומי המשפחה. אצל משפחות רגועות יותר, יוצאות תמונות יותר רשמיות. למשפחות תוססות יוצאות תמונות שמשקפות זאת. משפחות מלאות שמחת חיים לא מהססות לבצע 'פעלולים' עם הילדים: כלומר, משתובבים עם הילד, מניפים אותו באוויר וצוחקים בקול.
אנשים שפונים לצלם מקצועי, מחפשים מקום עם תנאים מבוקרים, מקום שבו מישהו מקצועי יכוון את התאורה ויביים אותם. והכי חשוב: כשאתה מצלם את ילדיך, אף פעם אין לך תמונה שכולם נמצאים בה. תמיד ייעדר מהפריים זה הצלם.
חשוב לי להדגיש שאני מפרטת כאן תוכנית צילום, אך ברגע שילדים מעורבים, הם הקובעים ולכן הדברים יכולים להתנהל לא בדיוק לפי התיכנון שלי ושלך.... חשוב להפנים את זה ולזרום עם המצב.
תמונות משפחה
החלק הראשון – צילומי משפחה
כאמא, אני יודעת שלילדים יש פחות סבלנות מאשר לי ולך ולכן אנחנו נתחיל מהצילומים המשפחתיים. מלבד הסבלנות יש 2 סיבות לזה:
- בתמונה משותפת של 3 אנשים ומעלה קשה יותר לתפוס את מבטם של כולם מאשר בתמונה של דמות אחת ולכן כל עוד הילדים רעננים והכל חדש להם (בשלב מסויים גם להם נמאס מהבדיחות שלי ) קל יותר לגרום להם לשתף פעולה, להסתכל למצלמה ולחייך. לא פעם תשמעו אותי אומרת: כל הגדולים להסתכל אלי – אני מחכה רק לקטן/ה.
- אני לא מאמינה בלקחת ילד שמגיע למקום חדש עם אישה זרה (זאת תהיה אני) לזרוק אותו מול הפלאשים השחורים הענקיים ולצפות ממנו לשתף פעולה. למדתי שזה פשוט לא עובד. חשוב לי ש"יריית הפלאש" הראשונה תהיה כשהילד יושב בחיקכם, מחובק ונאהב. זה מקנה לו ביטחון ואפשרות להתרגל לסט הצילום.
החלק השני – כל הורה בניפרד על הילד/ים
מה לעשות, חמותך תשמח לקבל תמונה שלכם כמשפחה אך היא תשמח עוד יותר לקבל את הבן שלה עם הנכד/ים שלה לבד.... אז אבקש ממך יפה לשבת כמה דקות בצד ואנחנו נשתולל עם האבא.
בשלב הבא אבקש מבן זוגך לצאת מהתמונה ולצלם אותך לבד עם הילדים.
השלב השלישי – הילד לבד
דקה לפני שניגמרת לילדים הסבלנות מהצילומים, חשוב לי להספיק לצלם אותו לבד. אם יש לך יותר מילד אחד, השאיפה שלי היא לצלם כל אחד מהם בניפרד ואז להתפלל ממש חזק לצילום משותף של שניהם יחד.
צילום תינוקות - איך להתכונן ?
צילום ילדים יכול להיות חוויה כיפית לכל המשפחה, אך יכול להיות גם מאוד קשה ומעייף. אנסה לתת לך את הדגשים החשובים כדי לעזור לך להיערך ליום צילומים ולתאם ציפיות כדי למנוע אכזבות.
הדגש הראשון – מועד נוח לצילום תינוקות
חשוב שהתינוק יגיע ערני ולא עייף ולכן חשוב לתכנן את מועד הצילום בין שינה לשינה. נסי לחשב מתי התינוק מתעורר בבוקר ומתי הוא אמור לחזור לישון שוב (בוקר או צהריים). תנסי לנצל את הנסיעה לשינה שלו כך התינוק יגיע אלי בדיוק אחרי השינה רענן ומוכן לעבודה הקשה כדי לספק לנו תמונות תינוקות מושלמות.
אני ממליצה להורים לא להביא את הילד אחרי מסגרת חינוכית כי רוב הילדים עמוסי גירויים ועייפים מאוד. סטודיו חדש אשר מלא בצבעים / צעצועים יעמיס עליו גירויים נוספים ויש סיכוי גדול שלא ירצה לשתף פעולה. השעות הכי מומלצות הן שעות הבוקר.
הדגש השני – אוכל
חלק בלתי ניפרד מהצלחת הצילומים הוא אוכל. ילד רעב לא יסכים להצטלם! נסי להגיע לצילומים אחרי ארוחה מזינה (לך ולתינוק). אם את מרגישה שהתינוק לא אכל כראוי, הביאי איתך (פסטה, כריך, בקבוק או אפילו חטיפים).
הדגש השלישי – שיתוף פעולה של ההורים
אני תמיד אומרת שבצילום ילדים, אתם ההורים באים לעבוד ולעבוד קשה כי אתם חלק בלתי ניפרד מהצלחת הסשן. ילדים מטבעם שובבים, קופצניים ומסוקרנים מכל דבר שיש כאן בסטודיו. חשוב לי להדגיש כי הילדים יכולים לשחק ולהשתולל עם כל הצעצועים בסטודיו אך אתם ההורים אחראים על מיקוד הילד, כלומר לתת לו קצת לשחק אבל תוך כדי גם להחזיר אותו למשטח הצילום בין סט לסט. אם הילד יוצא מהסט, להחזיר אותו תוך כדי הסבר, חיבוק ונשיקה (לפעמים גם תוך מתן שוחד של במבה או על חטיף אחר). לעיתים ישנם ילדים שיושבים במקום פחות מדקה, אם אני אהיה זאת שתושיב אותם, עד שאחזור למקום שלי, ארים את המצלמה, אכוון את הפוקוס – הילד כבר "יעלם" מהסט.
אתם ההורים מכירים הכי טוב את הילד שלכם, לכן חישבו מראש אילו דברים מצחיקים אותו עד כדי צחוק מתגלגל כי לא משנה כמה נבקש ממנו לחייך – החיוך האמיתי שמגיע ישר מהבטן הוא החיוך הכי פוטוגני.
הדגש הרביעי – סבלנות
סבלנות היא נקודת המפתח כשעובדים עם ילדים. אני אמא ל 3 בנים שובבים, כך שסבלנות יש לי ובשפע. ילד שובב לא מפחיד אותי אלא להפך מהניסיון של ב 4 השנים האחרונות עם הגדול שלי – אני יודעת בדיוק איך לגרום להם לשתף פעולה.... אבל, זה לוקח זמן. אל תפצירו בילד שלכם: נו שב פה, נו תסתכל למצלמה, נו.... נו.... אם הילד שלכם בעל אופי – הוא יעשה דווקא ולא ישתף פעולה.
אם מדובר בתינוק מתחת לגיל שנה, ניתן לו צעצוע ליד ונחכה. אחרי כמה שניות של משחק נקרא לו – הוא ירים את הראש וקליק! יש לנו תמונה.
חשוב גם לזכור שתמונה טובה לא חייבת להיות מבויימת, גם תמונה ספונטנית יכולה להיות תמונה מושלמת! תבואו רגועים וסובלניים, אל תראו לחץ לילד ויהיה כיף, אני מבטיחה.
הדגש החמישי – מלתחה
לצילום ילדים כדאי להביא מספר סטים של בגדים מתוכם נוכל לבחור את המתאימים ביותר. קחו בחשבון שלא נשתמש בהכל, אבל אני מעדיפה שיהיה מבחר. אני ממליצה להביא דברים צבעוניים כדי ליצור תמונות ססגוניות, צבעונות ומעניינות.
מומלץ להביא גם חפץ או כל דבר אחר שהתינוק קשור אליו מאוד ומרגיע אותו (חיתול בד, מוצץ, בובה וכד').
פירוט מלא של מה מומלץ להביא לצילומי ילדים תוכלו למצוא במאמר שלי צילומי ילדים - מה להביא?
הדגש השישי – מוזיקה
אם הילד שלכם אוהבת מוזיקה מסויימת והיא יכולה לשמח אותו בכל רגע נתון, אפשר להביא דיסק מהבית ואשמח להשמיע אותו כדי לעזור לילד להשתחרר.
אם אתם חושבים על דגש נוסף שלא הזכרתי, אשמח לשמוע ולהכניס לרשימה. אתפ יכולים ליצור איתי קשר באחת הדרכים האלו: