צילום ניובורן
לתינוקות מעל גיל 3 שבועות
צילום ניובורן של תינוקות מעל גיל 3 שבועות
צילום תינוקות
צילום ניובורן הם צילומים של תינוקות שרק נולדו.
ההמלצה הגורפת לסשן צילום תינוקות ניובורן היא עד גיל שבועיים, כאשר ההנחה היא שככל שמקדימים את הצילומים יותר – כך לתינוק קל יותר לצלוח אותם.
בשנים האחרונות, מתחדדת אצלי יותר ויותר ההבנה שלא כל אם טרייה יכולה להגיע לצילומים ארוכים כאלה כל כך צמוד ללידה שלה, במיוחד האימהות שעברו ניתוח קיסרי. מקום הניתוח כואב, הלחץ והגודש בחזה, ההורמונים, הלילות ללא שינה – כל אלה הופכים את ההגעה לצילומים, לבלתי אפשריים.
כשנולדה התינוקת הקטנה שלי, הייתי כבר צלמת וותיקה ומנוסה והתמחיתי למעלה מעשור בצילומי ניובורן. כל זמן ההריון חלמתי על הצילומים לקטנה שלי (שהגיע אחרי 3 בנים). בחרתי צלמת ואפילו קבעתי איתה תאריך אופציונלי. כל עוד הייתי בבית חולים – דמיינתי את הצילומים שלה וכמה מהמים הם יצאו.
ואז חזרתי הביתה. הלילות ללא שינה, הסטטוס החדש בבית עם ילדים נוספים – לא הצלחתי לאסוף את עצמי כדי לצאת מהבית. עשיתי על עצמי עבודה פסיכולוגית הכי אינטסיבית שיכולתי. שלפתי את כל הכלים שעמדו לרשותי בראש שלי. בבוקר הצילומים ממש הכרחתי את עצמי, ללא חשק להתארגן ולצאת מהבית.
ואני כל כך שמחה שעשיתי זאת! כי זה היה שווה כל רגע של תיסכול בהכנות, בנסיעה הלוך והנסיעה הארוכה בחזור.
במשך כל חופשת הלידה שלי חשבתי על כל אותן האימהות שאמרתי להן "לא" כי הילד שלהן עבר את הגיל הרישמי של הצילומים. למה הן צריכות לוותר על האפשרות לתיעוד של התינוקות הקטנים שלהן כי לא יכלו פיזית להגיע לצילומים? זה פשוט לא הוגן כי גם להן מגיע תמונות יפות ומושקעות. התקופה הזאת כל כך מיוחדת וחולפת כל כך מהר!
אז אני שמחה להודיע על האפשרות לצילום ניובורן גם אם התינוק מעל גיל חודש.
נכון, נצטרף להתאים עצמינו ואת הפוזות של התינוק – אבל אפשר לצלם תמונות הורסות גם לילד "גדול.
ניו בורן
צילום ניובורן חשוב לצלם כשהתינוק ישן שינה עמוקה. הסיבה הראשונה לכך היא מבחינה בטיחותית – ילד ערני הוא ילד שזז ולכן בקלות יותר יכול לקפוץ, לזוז וחס וחלילה ליפול. הסיבה השניה היא שהשינה הכרחית כדי שנוכל לפל את התינוק לתנוחה הפוטוגנית יותר וכל עוד התינוק לא ישן, הוא יזוז כל הזמן ולא יצליח להישאר באותה תנוחה. הסיבה השלישית היא שילדים בגיל הזה, העיניים שלהם עדין לא ממוקדות ולכן כל עוד היניים פקוחות לרווחה, ישנן הרבה פזילות.
ככל שהתינוק בוגר יותר כך קשה לו יותר להיות ערום. הרגישות שלהם למגע גדולה יותר ולכן בכל פעם שאגע בו כדי להכניס אותו לתנוחה המיועדת – יש חשש שיתעורר. לכן, ההמלצה הראשונה שלי היא לצלם תינוק שעבר את גיל 3 שבועות עם בגדים.
ילד שרפלקס המורו אצלו מפותח מאוד (הרפלקס הזה שבו התינוקות זורקים את הידיים והרגליים לצדדים ברגע של פחד ובהלה) לעיתים גם לבוש לא יעזור ולכן נצטרך לעטוף אותו בעיטוף צמוד כדי לעזור לו להירגע ולשקוע בשינה עמוקה (העיטוף, בלי קשר הוא ההמלצה הכי טובה שאמא טרייה יכולה לקבל אם התינוק שלה הוא לא מאלה שאוהבים לישון, אבל נדבר על זה לא מעט בזמן הצילומים).
גם אם נחליט שהתינוק יהיה חייב עיטוף במהלך כל הצילומים, אל דאגה, אפשר ליצור דברים מיוחדים בעזרת רקעים דיגיטליים.
מה זה רקעים דיגיטליים? אלו רקעים שבעזרתם אנחנו יכולים לצלם את התינוק במצב אחד, במצב בו לא מסכנים אותו, שנעים ונוח לו ואחר כך לשלב את התמונה המקורית בתוך רקע אחר, כך שנקבל תמונה שונה מאוד מהמקורית שצילמנו.
הרקעים הדיגיטליים נחשבים לטרנד חדש בתחום צילום ניובורן אבל לא מעט הם עוזרים להעשיר את גלריית התמונות, ומקלים על התינוק בזמן הצילומים.
איך תזהו רקע דיגיטלי? נורא פשוט... כל תמונה שניראת לכם לא הגיונית מבחינה פיזית של התינוק או מבחינה ויזואלית (הרי לא באמת יש לי חסידה בתוך הסטודיו...).
מציע לך להציץ כאן בתמונות כדי להבין לאילו תמונות לצפות אם התינוק שלך עבר את גיל 3 שבועות והכי חשוב – לא לוותר על התיעוד הזה! זאת מזכרת נהדרת שתהיה לך יקרה מפז ממש בעוד מספר חודשים.